Κωνσταντοπούλου: «Ο Παπακωνσταντίνου κάποιους καλύπτει για αυτό έχασε τη λίστα»

http://newpost.gr/post/163243/konstantopouloy-o-papakonstantinoy-kapoioys-kaluptei-gia-ayto-exase-ti-lista/ Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που κατέθετε για τη λίστα Λαγκάρντ και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε σαφείς αιχμές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «καλύπτει» κάποιους όταν δεν λέει σε ποιόν παρέδωσε για αρχειοθέτηση την λίστα στο γραφείο του. Η αντίδραση του πρώην υπουργού ήταν άμεση.

«Μη μου αποδίδετε πως με πρόθεση προσπάθησα να καλύψω κόσμο. Όταν μπήκα στην πολιτική ήμουν πετυχημένος επιχειρηματίας. Σήμερα είμαι εκτός πολιτικής, εκτός Βουλής και βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που βρέθηκα όταν μπήκα στην πολιτική», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Εγώ δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν μετέχω σε off shore εταιρείες, δεν έχω καν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες παρά μόνο δάνεια. Δεν δέχομαι ότι καλύπτω κανέναν».

«Πείτε σε ποιον δώσατε το cd και αφήστε τους αφορισμούς», τον διέκοψε η κυρία Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Νεράτζη.

«Σε σχέση με άλλα στοιχεία η σημασία που δίνεται σε αυτή τη λίστα είναι υπερβολική. Υπάρχουν πιο σημαντικές πηγές στοιχείων για καταθέτες εξωτερικού, π.χ. της Τράπεζας της Ελλάδας που μπορούν να οδηγήσουν σε έσοδα 2,5 – 3 δις ευρώ», συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και υποστήριξε ότι «η αίσθηση ότι προσπαθώ να κρύψω κάτι, να καλύψω κάποιον είναι λάθος και παραπλανητική».

«Εδώ έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και ώρα θα λέτε να δείξουμε κατανόηση…», τον διέκοψε και πάλι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Προστατέψτε τον κ. Πρόεδρε, όπως και τον κ.Βενιζέλο για να καταλαβαίνουν όλοι τι γίνεται».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχισε, με εξίσου έντονο ύφος, τις ερωτήσεις με αποτέλεσμα ο κ. Νεράτζης να παρέμβει, ζητώντας από την βουλευτή να «μην υποβιβάζει την συζήτηση».

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση το γεγονός πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αυτοχαρακτηρίστηκε «πετυχημένος επιχειρηματίας» καθώς, από μία γρήγορη ανάγνωση του βιογραφικού του, δεν φαίνεται να έχει υπάρξει στο παρελθόν επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου