Την έναρξη της καταβολής του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης αναμένουν από σήμερα οι αγρότες

Πυρετωδώς δουλεύουν – σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου – οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν ακόμη και μέσα στην ημέρα τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη της πληρωμής της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης, ύψους 1,1δις ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα κινούνται στον σωστό δρόμο και μετά τις 14:30 σήμερα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσει η αυτόματη μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμού των δικαιούχων. Τα χρήματα θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς αν όχι από σήμερα την Πέμπτη και οι πιστώσεις όπως κάθε φορά σε ανάλογες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με αλφαβητική σειρά ανά νομό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις 12 σήμερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα προβεί σε δηλώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όσοι διαθέτουν λογαριασμό στην Πειραιώς – ΑΤΕ, θα μπορούν να προχωρήσουν σε αναλήψεις έως την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου ενώ όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες θα πρέπει να περιμένουν λογικά έως και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.
Την ίδια στιγμή ερωτηματικά εκφράζουν αγρότες και συνεταιριστές στον ΑγροΤύπο για την στάση που θα τηρηθεί από την πλευρά των τραπεζών και ιδιαίτερα της υπό εκκαθάριση ATEbank σχετικά με τη δέσμευση ποσών για υποχρεώσεις των δικαιούχων της Ενιαίας Ενίσχυσης έναντι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και έναντι της ίδιας ΑΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου