Ξυλοκόπησε γριούλα και την λήστεψε

 
Εξιχνιάστηκε , από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 37χρονου Έλληνα. Ειδικότερα, πριν περίπου 10 ημέρες, μεσημβρινές ώρες, ο 37χρονος αφού έπεισε μία ηλικιωμένη, ότι είναι ο λογιστής του γιού της, την επιβίβασε σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και την οδήγησε σε ερημική περιοχή στο Γλαύκο Αχαΐας.
 
 Εκεί αφού την αποβίβασε από το όχημα, της αφαίρεσε βίαια το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, δυο χρυσές αλυσίδες από το λαιμό της, μια χρυσή θήκη φωτογραφίας καθώς και τη βέρα της. Έπειτα, με κλωτσιές, μπουνιές και σπρωξιές, την έριξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή. Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε, ότι δράστης της ληστείας είναι ο συγκεριμένος άντρας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών. Παράλληλα, η Αστυνομία προκειμένου στο μέλλον να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές προς τους ηλικιωμένους.:
- Να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άγνωστα άτομα.
- Να ασφαλίζουν καλά το σπίτι τους ιδίως όταν κοιμούνται ή όταν πρόκειται να απουσιάσουν.
- Να μη τοποθετούν τα χρήματά τους σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων τους όταν είναι σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης να κρατούν την τσάντα τους μπροστά τους και να φροντίζουν να είναι κλειστή.
- Να μη πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
- Να έχουν πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου