ΝΔ σε τρόικα: Καλύτερη η δική μας πρόταση για την εφεδρεία


http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/681FDC673F120FB76D57552EC95B7AA2.jpg
Διάσταση απόψεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και τρόικας για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας καταγράφηκε κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας με τον κ. Αντ. Σαμαρά.


Σύμφωνα με τη διαρροή που έγινε από τη ΝΔ, στο θέμα της εφεδρείας για το 2011 η τρόικα συμπλέει με την πρόταση της κυβέρνησης. «Για το 2012 και μετά δεν έχουν κατασταλάξει» ανέφεραν υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφορετική άποψη που έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας.


Στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Σαμαράς και το «γαλάζιο» οικονομικό επιτελείο ανέπτυξε την πρόταση της ΝΔ και επέμεινε ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό όφελος που μπορεί να έχει η εφαρμογή της.


Με βάση πληροφορίες που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, οι εκπρόσωποι της τρόικας έλεγαν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ότι δεν κατανοούν τη διαφωνία της ΝΔ, αφού η εργασιακή εφεδρεία ήταν πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Από την αξιωματική αντιπολίτευση, επέμειναν και στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΝΔ επί της Λεωφ. Συγγρού, ότι η πρότασή τους, είναι τελείως διαφορετική από αυτή της κυβέρνησης.


Η διάσταση απόψεων ήταν εμφανής στη συζήτηση, με την τρόικα να συμφωνεί με το σχέδιο που αποφάσισε η κυβέρνηση και από την άλλη, η ΝΔ να επιμένει ότι δεν χρειάζονται απολύσεις και πως η πρότασή της είναι κοινωνικά πιο δίκαιη και έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος.


Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις καταγράφηκαν και στο θέμα του προσχεδίου του προϋπολογισμού, αφού η ΝΔ επιμένει ότι πρόκειται για έμπρακτη ομολογία της αποτυχίας του μνημονίου και για μνημείο αναποτελεσματικότητας.


«Συζητήσαμε ακόμα για το θέμα του προϋπολογισμού και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής» διέρρευσαν από τη ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά, μετά από συνάντηση του κ. Σαμαρά με την τρόικα, αποφάσισε να δώσει στα ΜΜΕ ένα στίγμα από τη συνομιλία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου