Έτοιμη να δεχθεί ανθρωπιστική βοήθεια από ξένες χώρες η Τουρκία μετά και νέο ισχυρό μετασεισμό. Στους 432 εκτινάσσονται οι νεκροί

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/56298000/jpg/_56298978_56298977.jpg 
Έχοντας δηλώσει ότι η Άγκυρα μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την καταστροφή, ο Τούρκος πρωθυπουργός αναγκάστηκε τελικά να ζητήσει βοήθεια από 30 χώρες - ανάμεσά τους και το Ισραήλ.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από τις χώρες να στείλουν σκηνές, κοντέινερ και προκατασκευασμένα σπίτια. Το Ισραήλ, οι σχέσεις του οποίου με την Τουρκία είχαν «παγώσει» μετά την επίθεση στον στολίσκο για τη Γάζα, δήλωσε ότι στέλνει άμεσα αεροσκάφος με εφόδια.
Εν τω μεταξύ νέος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη Βαν, δύο ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες άτομα. Το επίκεντρο του μετασεισμού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίζεται στην περιοχή Ντεγκιρμένοζου, μεταξύ της Βαν και της Ερτζίς.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα θύματα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου ανέρχονται σε 432, ενώ τουλάχιστον 1.352 είναι οι τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου