Μόσιαλος: Δεν έχουμε αποφασίσει για το «180» - H δήλωση Βενιζέλου σε συνεννόηση με τον Γιώργο





Μόσιαλος: Δεν έχουμε αποφασίσει για το «180» - H δήλωση Βενιζέλου σε συνεννόηση με τον Γιώργο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η συμφωνία για το κούρεμα να έρθει στη Βουλή με «180» ψήφους ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.


Αν και δήλωσε ότι «δεν έχουμε αποφασίσει για τις διαδικασίες αυτές», πρόσθεσε ότι «η δήλωση του Αντιπροέδρου ήταν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό».

Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε (στον Real.fm) σχετικά ότι «δεν υπάρχουν αποφάσεις, θα το δούμε αμέσως μετά τη συμφωνία της Τετάρτης» και πρόσθεσε πως «η προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, είναι στο να υπάρξει μια δανειακή σύμβαση με ευνοϊκούς όρους για τη χώρα μας.

Και αυτό είναι και το ζητούμενο για όλους τους Έλληνες πολίτες. Από εκεί και πέρα, οι πολιτικές συναινέσεις στη χώρα μας είναι αναγκαίες και οι ευρύτατες – ει δυνατόν- συναινέσεις είναι αναγκαίες για να υπάρχουν οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα»

Σε ότι αφορά στις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι πάρα πολύ θετικό ότι υπάρχουν βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι προβληματίζονται, γιατί μέχρι τώρα υπήρχε μια συνολικά αρνητική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτά τα θέματα, στα θέματα της οικονομίας, ενώ έχουν φανεί δείγματα συναίνεσης σε άλλους τομείς» Για το ενδεχόμενο το κούρεμα να επηρεάσει τις συντάξεις, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «οι συντάξεις δεν επηρεάζονται από τα ομόλογα των Ταμείων» και πρόσθεσε πως «θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα στους ασφαλισμένους.

Ο τρόπος θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία η οποία θα υπάρξει την Τετάρτη, αλλά σίγουρα η ελληνική Πολιτεία θα εγγυηθεί τις συντάξεις»

Τέλος, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο η χώρα να τεθεί υπό επιτροπεία, είπε ότι «δεν τίθεται θέμα επιτρόπων στα υπουργεία, ούτε κανείς δέχεται θέμα συνυπογραφής ή συν-έγκρισης πεπραγμένων» και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μια πιο συνεχής επικοινωνία, αλλά «. Σε καμία περίπτωση όμως θέματα συνυπογραφής ή ότι θα υπάρχουν «συν-υπουργοί» και όλα αυτά τα οποία ακούμε μέχρι τώρα».

Εξάλλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, αλλά μια πιο υπεύθυνη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στα προβλήματα της χώρας.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνησηπροτίθεται να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων από τη Βουλή για την έγκριση των αποφάσεων των Βρυξελλών για την Ελλαδα, ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της σύμπραξης και της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό.

Παράλληλα επανέλαβε τα όσα δήλωσε νωρίτερα για  το ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών περί ευρείας πλειοψηφίας έγινε σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επέλεξε να απουσιάζει από τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις και ότι παραμένει απομονωμένη διεθνώς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να κάνει κάποια αναφορά στις συζητήσεις για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι το βασικό για την κυβέρνηση είναι να «πληρώνει η Ελλάδα λιγότερους τόκους το χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου