Επίσκεψη σε Παιδικό Τυμπακίου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. από τη Δήμαρχο Φαιστού

http://dimosfestou.gr/files/items/1/1198/eeek_(small)_(mobile).jpg 
Στον Παιδικό Σταθμό Τυμπακίου και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, βρέθηκε η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, συνεχίζοντας τις δράσεις της στον τομέα της Παιδείας.






Η Δήμαρχος συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας κ. Ανδρέα Μαθιουδάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Φασομυτάκη, επόπτευσαν τις εγκαταστάσεις του Παιδικού, αλλά και συνομίλησαν με τις υπεύθυνες παιδαγωγούς. Η κ. Πετρακογιώργη είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις υποδομές, τις υφιστάμενες ανάγκες, αλλά και να καταγράψει μέσω της επιτόπιας επαφής, τον τρόπο οργάνωσης και δράσης του Δήμου για τη συγκεκριμένη μονάδα.





Η κ. Πετρακογιώργη, ο πρόεδρος, αλλά και ο αντιδήμαρχος, ξεναγήθηκαν επίσης από το προσωπικό σε όλες τις αίθουσες και τις εγκαταστάσεις, ενώ ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Παιδικού.





Στη συνέχεια η δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Φασομυτάκη, επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Τυμπάκι. Τηρώντας η δήμαρχος τη δέσμευση της για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πραγματοποίησε εκ νέου επίσκεψη σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, προκειμένου να καταγραφούν πρόσθετες ανάγκες. Η δήμαρχος έδωσε άμεση εντολή στον αντιδήμαρχο για διευθέτηση θεμάτων καθημερινότητας που άπτονται τις ορθής λειτουργίας της μονάδας, ενώ είχε την ευκαιρία  να συνομιλήσει από κοντά και με μαθητές.





Επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή ωριμότητα μαθητές της μονάδας, ζήτησαν από τη δήμαρχο να εισηγηθεί στην υπουργό Παιδείας τη δημιουργία μεγάλων αποκεντρωμένων μονάδων, που θα δίνουν την ευκαιρία αλληλεπίδρασης στους μαθητές, αλλά και θα προωθούν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.





Οι επισκέψεις της δημάρχου εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ενεργοποίησης και δράσης της αναφορικά με τον τομέα της Παιδείας και της Νέας Γενιάς, ενώ αναμένεται ν’ ακολουθήσουν και πρόσθετες.





«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά, πως θέλουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των νέων, στο πλευρό των μαθητών μας, στο πλευρό της νέας γενιάς και κάθε πολίτη» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και πρόσθεσε:





«Συνεχίζουμε μια προσπάθεια συνεργασίας με όλους τους πολίτες του δήμου μας κι αποδεικνύουμε πως βρισκόμαστε δίπλα τους. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη, το καλό του κοινωνικού συνόλου, αλλά και η πρόοδος σε όλα τα επίπεδα, στο βαθμό βέβαια που μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας, με δεδομένη την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου