Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για νέα μέτρα το μεσημέρι της Κυριακής

http://www.newskosmos.com/articleImages/FBDC1E5439270DBB7EB3CE2A9DF0ACF2.jpg
Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15:30, μετά τις δυσμενείς εξελίξεις στο Eurogroup. Μαραθώνιες συσκέψεις ξεκινούν υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο την αποτίμηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στο Eurogroup. Το μεσημέρι θα συζητηθεί υπό τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο κυβερνητικής σύσκεψης.


Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι επί τάπητος τίθενται τα πρόσθετα μέτρα που ζητάει η τρόικα για να δώσει την επόμενη δόση αλλά και τα προβληματα που φάινεται ότι ανέκυψαν στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για το νέο δάνειο. Στο επίκεντρο των μέτρων βρίσκεται το τέλος στα ακίνητα με την τρόικα και τους υπουργούς Οικονομικών να αμφισβητούν το κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να το εφαρμόσει αλλά και την ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην οικονομία. Αναζητούνται εναλλακτικά και πρόσθερα μέτρα από κάθε δυνατή πηγή και από τους φόρους και από τις δαπάνες. Επιπλέον, στην κυβερνητική επιτροπή αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα συναίνεσης που φαίνεται να τέθηκε από τους δανειστές.

Σε εκκρεμότητα μένει το ραντεβού για τηλεδιάσκεψης μεταξύ τρόικας και Αθήνας χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα η ώρα. Κοινοτικά στελέχη αναφέρουν ότι η κάθοδος της τρόικας στην Αθήνα προϋποθέτει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον προϋπολογισμό του 2012 με μετρα που θα κριθούν επαρκή για τη μείωση του ελλείμματος.

Ερωτηθείς για φήμες που ήθελαν την τρόικα να ακυρώνει τα σχέδια της να επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Επίτροπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn δήλωσε πως δεν υπήρξε ποτέ προγραμματισμένη επίσκεψη για τη Δευτέρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου