Guardian: "Εμπορικό πεδίο μάχης η Ελλάδα"


«Η Ελλάδα γίνεται πεδίο μάχης για τους ξένους επενδυτές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που αναφέρεται στο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων.

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρόμους. Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να διεισδύσουν στην αγορά ενέργειας και οι επενδυτές από το Κατάρ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα».


Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στις διμερείς συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ Ελλάδας και Κίνας αλλά και στην επίσκεψη του Αλεξέι Μίλλερ της Gazprom στην Αθήνα για την αγορά της ΔΕΠΑ.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, σύμφωνα με τις οποίες «πρέπει να διαδοθεί το μήνυμα ότι πρόκειται για μία διαφορετική Ελλάδα», καθώς και στη δήλωση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, που έκανε λόγο για «ελληνικό success story».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, ΗΠΑ και ΕΕ εγείρουν ενστάσεις για τη ρωσική επιρροή στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας και στον αντίποδα προβάλλει η πώληση της ΔΕΣΦΑ στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν επιθυμεί να εξισορροπήσει τα πράγματα, καθώς υποστηρίζεται από αμερικανικά συμφέροντα.



ΣΧΟΛΙΟ


Η σύγχηση των τελευταίων εβδομάδων είναι έντονη στον ελληνικό Λαό! Διανύουμε ημέρες 2009, όταν η τότε κυβέρνηση των ανδρείκελων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, σε αγαστή συνεργασία με τα εγχώρια και διεθνή Μ.Μ.Ε., διατυμπάνιζαν στην οικουμένη τη τεμπελιά και την διαφθορά των Ελλήνων που χρειάζονταν βοήθεια από τον "θείο Σαμ" για να μπουν στον ίσιο δρόμο! Τώρα, μετά από τρία χρόνια Μνημονίου, ακολουθείται η ίδια τακτική, με αντίστροφο το θέμα! Δηλαδή, Κυβέρνηση, ντόπια και αλλοδαπά Μ.Μ.Ε. τονίζουν τη ... ραγδαία ανάπτυξη της χώρας, την απόλυτη επιτυχία στην οικονομική εξυγίανση και τον επενδυτικό παράδεισο που λέγεται "Ελλάδα"! Και κάπως έτσι, κάτω από τη μύτη των πολιτών αυτής της χώρας, αυτή η χώρα ξεπουλιέται!

Σε "ψεύτικες αλήθειες" μας κοιμίζουν ξανά! Σπέρνουν σύγχηση, σοκ και δέος, στην Ελλάδα των ανέργων νέων και εξαθλιωμένων συνταξιούχων. Στην Ελλάδα της κατοχής, του πολιτιστικού μεσαίωνα και της κρίσης Αξιών!

Λογαριάζουν ξανά όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, έστω κι αν φαινομενικά, ο ξενοδόχος "κοιμάται" από την εξάντληση! Οι δοσίλογοι της χώρας μπορεί να μην έχουν τελειώσει, οι μέρες των δοσιλόγων του 2009 όμως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

Ο γίγαντας-Λαός ξυπνά, πιάνει τα πόδια του, τα αισθάνεται γερά και σηκώνεται...

Το "πεδίο μάχης" του τίτλου της Guardian υπάρχει! Η Κερατέα μας έδειξε τον δρόμο. Η Ιερισσός "φωτίζει" μέσα στο σκοτάδι. Η Σπίθα έχει ήδη μπει. Την αρπάζουμε και τη φουντώνουμε όσο μπορούμε. Ας παίξουμε με τη φωτιά. Είναι σύμμαχός μας...


Συντακτική Επιτροπή Κ.Α.Π.-Σπίθα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου