Αθανασίου και Μπρης οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς


Nέους οικονομικούς εισαγγελείς τοποθέτησε με απόφασή του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου χωρίς να ανανεώσει τη θητεία των κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, που μέχρι σήμερα κατείχαν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Το ΑΔΣ, το οποίο είχε γίνει αποδέκτης επιστολής - «παραίτησης» των. κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, -και οι δύο γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας τους- όρισε σήμερα νέους οικονομικούς εισαγγελείς, τους αντεισαγγελείς εφετών κ.κ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη.

Πρόκειται για δύο εισαγγελικούς λειτουργούς με μεγάλη εμπειρία στην έρευνα που απολαμβάνουν της αποδοχής και της στήριξης του νομικού κόσμου.

Καταρτισμένος και με μακρά πορεία στο σώμα, ο κ. Αθανασίου (ορίστηκε ως τακτικός οικονομικός εισαγγελέας) είχε ερευνήσει στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας την υπόθεση της Siemens, με μια δικογραφία που αργότερα πέρασε στα χέρια του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού και σήμερα εξακολουθεί να ερευνάται από ειδικούς εφέτες ανακριτές.

Ο κ. Αθανασίου για την υπόθεση Siemens είχε υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής και είχε εξετάσει πλήθος μαρτύρων.

Επίσης από τα χέρια του, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πέρασαν δικογραφίες που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα, ανάμεσα τους αυτή για τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR - M1 και άρματα μάχης τύπου λέοπαρντ.

Και οι δύο αυτές υποθέσεις ακόμη ερευνώμαι από τη Δικαιοσύνη και οι σχετικές δικογραφίες παραμένουν ανοιχτές.

Ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας, ο κ. Γαληνός Μπρης πρόσφατα ασχολήθηκε με ένα σκέλος της υπόθεσης που αφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, που πλέον δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος που κατά τη δικαιοσύνη προέρχεται από «μίζες» για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για την υπόθεση εκείνη που αφορά στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού, για την οποία ο κ. Μπρης είχε προτείνει την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη.

Η πρόταση του έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλλε στον πρώην υπουργό κάθειρξη οχτώ ετών.

Ακόμη, ο κ. Μπρης είχε εισηγηθεί την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου για την υπόθεση του περιβόητου τροχαίου, παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Και σε αυτή την υπόθεση, η πρόταση του κ. Μπρη έγινε δεκτή και το δικαστήριο αθώωσε τους δύο κατηγορουμένους.

Οι δύο νέοι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντα τους τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και λήγει τυπικά η θητεία των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Όπως όλα δείχνουν,τους κ.κ. Αθανασίου και Μπρη αναμένει... φόρτος εργασίας. Οι δικογραφίες που αφήνουν πίσω τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ξεπερνούν σύμφωνα με πληροφορίες τις 500 και ήδη οι περισσότερες από αυτές έχουν διαβιβαστεί στον προϊστάμενο του Εφετείου για τα περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου