Τέλος στον πόνο με τη χρήση ενήλικων βλαστικών κυττάρων



Μια νέα επαναστατική θεραπεία, που οι επιστήμονες αποκαλούν «πενικιλίνη του 21ου αιώνα», ήρθε να δώσει ελπίδες σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα! Πρόκειται για τη χρήση «ενήλικων» βλαστικών κυττάρων, τα οποία έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ιατρικές μελέτες με αποτελέσματα από τη χρήση «ενήλικων» βλαστικών κυττάρων παρουσιάστηκαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πάπα της Ρώμης στο Βατικανό πριν από περίπου ένα μήνα. «Τα βασικά πλεονεκτήματα από τη θεραπεία με ενήλικα βλαστικά κύτταρα είναι η ελάττωση του πόνου, η μείωση της χρήσης αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και κορτιζόνης, η αύξηση της κινητικότητας και την λειτουργικότητας της πάσχουσας άρθρωσης και η αναγέννησή της με φυσικό τρόπο» σημείωσε σε δηλώσεις του ο δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο και εφαρμόζει τη θεραπεία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διακεκριμένος γιατρός, η μεγάλη αποτελεσματικότητα της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές, η μέθοδος είναι αναίμακτη, ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως, ελαχιστοποιείται η απαιτούμενη νοσηλεία και η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων και με αυστηρή επιλογή των ασθενών το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και ο ασθενής καθυστερεί ή και αποφεύγει την ολική αρθροπλαστική της πάσχουσας άρθρωσης, με ό,τι αυτή συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που εφαρμόζουν τη θεραπεία, τα ενήλικα βλαστικά κύτταρα λαμβάνονται από τον ίδιο τον ασθενή. Στη συνέχεια ενεργοποιούνται και πολλαπλασιάζονται σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Συγκεκριμένη ποσότητα αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση και η θεραπευτικά αναγκαία ποσότητα κατά περίπτωση, επανατοποθετείται στον ασθενή, ως απλή ιατρική πράξη. Δεν υπάρχουν ηθικοί ή θρησκευτικοί φραγμοί, δεν υπάρχουν κίνδυνοι μετάδοσης νοσημάτων και δεν υπάρχει περίπτωση απόρριψής τους.

«Είναι κύτταρα του δικού μας οργανισμού. Είναι κομμάτι του σώματός μας, το “οργανικό μας φάρμακο”, δεν είναι εμπορικό προϊόν ή χημικό σκεύασμα» τονίζει χαρακτηριστικά ο δρ Αλευρογιάννης και συμπληρώνει: «Ακόμη και η ενεργοποίησή τους στο εργαστήριο πραγματοποιείται με τη χρήση αυξητικών -από το αίμα του ασθενούς- βιολογικών παραγόντων χωρίς πρόσμιξη χημικών ουσιών ή άλλων φαρμάκων».

Η αρθρίτιδα είναι από τα πιο συχνά μυοσκελετικά προβλήματα που ταλαιπωρούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και αποτελεί την πιο συχνή πάθηση σε ποσοστό πάνω από 50%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου