Επίθεση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για την λαθρομετανάστευση

Επίθεση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε η ΝΔ για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, με δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της Θανάση Νάκου. «Μέσα στο κλίμα ρευστότητας, αβεβαιότητας και σύγχυσης που προκαλεί η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, προστέθηκε τα δύο τελευταία χρόνια η απόλυτη....

ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα. Ανασφάλεια που οφείλεται σε δύο βασικές αιτίες: την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας και την αδυναμία ελέγχου και καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Οι Έλληνες δεναναγνωρίζουν πλέον την Πατρίδα τους ούτε τη γειτονιά που μεγάλωσαν» υποστηρίζε μεταξύ άλλων ο κ. Νάκος.

Ο κ. Νάκος αναφέρθηκε σε «προφανή ερωτήματα» που προκύπτουν, όπως : «γιατί δεν αναλαμβάνονται δράσεις για τη θεραπεία της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί; Γιατί το κράτος μοιάζει να έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» σε αυτή την ομολογουμένως πολύ δύσκολη μάχη; Γιατί δεν έχει εφαρμοσθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που να φέρνει αποτελέσματα και την ελπίδα μίας καλύτερης πραγματικότητας;».


«Δυστυχώς, η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι, επίσης, προφανής: το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει προ πολλού χάσει τον έλεγχο. Αφενός, εμφανίζεται ανήμπορο να επιβάλλει την τάξη και να προστατεύσει τους πολίτες και αφετέρου, επιμένει να αντιμετωπίζει τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας ως λογιστικό μέγεθος, που υπόκειται στις περικοπές του μνημονίου» προσθέτει ο κ. Νάκος.


Υποστηρίζει ακόμη ότι μόνο την τελευταία πενταετία έχει καταγραφεί αύξηση των ένοπλων ληστειών σε ποσοστό 167%, των κλοπών και διαρρήξεων σε ποσοστό 96%, των εκβιασμών σε ποσοστό 127% και των ανθρωποκτονιών σε ποσοστό 52%.


Όσον αφορά τη λαθρομετανάστευση σημειώνει ότι μόνο κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2011, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 80.844λαθρομετανάστες, ενώ η αύξηση από τα σύνορα του Έβρου αγγίζει το 192% σε σχέση με πέρσι, που η αύξηση ήταν 435% σε σύγκριση με το 2009. «Είναι εφιαλτικό να σκεφθεί κανείς ότι η αύξηση της λαθρομετανάστευσης από τον Έβρο θα κλείσει στο τέλος του 2011 σε ποσοστό πάνω από 500 % σε σχέση με το 2009!» ισχυρίστηκε ο κ. Νάκος.


Σημείωσε ακόμα ότι η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με μείωση κατά 20% των δαπανών που σχετίζονται με την αγορά εξοπλισμού της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και με μείωση κατά 30% σε σχέση με τις πληρωμές του 2010 των πρόσθετων παροχών και ότι παρά τις εξαγγελίες, ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί έστω ένα Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών!


Ο τομεάρχης της ΝΔ καταλήγει στη δήλωσή του: «η ελληνική κοινωνία, που την ώρα αυτή δοκιμάζεται σκληρά, είναι έτοιμη να δεχθεί ρηξικέλευθα μέτρα, προτάσεις και δράσεις, που θα επαναφέρουν το χαμένο αίσθημα ασφάλειας που υπήρχε παραδοσιακά στη χώρα μας, που θα ξανακάνουν βιώσιμες τις πόλεις μας και την Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου