"Όχι" στην πώληση ακινήτου του Ερυθρού Σταυρού


Επιστολή προς τον Πρόεδρο, από το τμήμα Ηρακλείου
Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποστέλλει το τμήμα Ηρακλείου του Ερυθρού Σταυρού, ζητώντας να μην τεθεί προς πώληση το κτίριο ιδιοκτησίας του Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Ρ.Κούρδου, ενέργεια που θα θέσει εμπόδια στο πολυπληθές τμήμα, τοπικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που η πώληση προχωρήσει το δ.σ. Ηρακλείου σκοπεύει να υποβάλλει την παραίτησή του. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς: Αξιότιμο κύριο Ανδρέα Μαρτίνη

Πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Κύριε πρόεδρε
Το τμήμα Ηρακλείου είναι ένα από τα πλέον πολυπληθή και δραστήρια τμήματα της χώρας, με περισσότερα από 800 ενεργά μέλη στους τρεις τομείς που δραστηριοποιείται (Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών και Κοινωνικής Πρόνοιας ).
Στα ιδιόκτητα γραφεία του τμήματος, που με δική σας έγκριση αγοράστηκαν πριν από 15 χρόνια περίπου, πραγματοποιούνται μαθήματα, εκδηλώσεις και συναντήσεις σε καθημερινή βάση όλο τον χρόνο.
Είναι το σημείο αναφοράς του ΕΕΣ στο Ηράκλειο, είναι το σημείο που καθένας ξέρει ότι υπάρχει μια πόρτα και μια ελπίδα για τους δύσκολους καιρούς που πράγματι διανύουμε όλοι μας.
Η πόλη και οι φορείς του Ηρακλείου έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά το τμήμα του ΕΕΣ καθώς το θεωρούν και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας, διότι προσφέρει και εργάζεται αθόρυβα για τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο . Η κοινωνία μας το έργο αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και έχει αγκαλιάσει τον θεσμό που λέγεται Ερυθρός Σταυρός .
Θα σας υπενθυμίσω μόνο τον σάλο που είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση της πώλησης του κληροδοτήματος Χαλκιαδάκη, τότε που χρειάστηκε η δική σας δημόσια δέσμευση ότι δεν πρόκειται να πωληθεί αλλά να αξιοποιηθεί μόνο για τους σκοπούς του τοπικού ΕΕΣ .
Με την ανακοίνωση της πώλησης του γραφείου, την οποία πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, όπου στεγάζεται το τμήμα του ΕΕΣ στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην οδό Ρ. Κούρδου 7 , αφενός στερείτε από το τοπικό παράρτημα ένα καθοριστικό στοιχείο για την λειτουργία του, αφετέρου εμείς ως τοπικό Δ.Σ. δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και έτσι δεν θα παραστεί κανένας μας στην επικείμενη δημοπράτηση για την πώληση του .
Παράκληση μας είναι να επανεξετάσετε την απόφαση σας σχετικά με την πώληση του ανωτέρω ακινήτου, άλλως να θεωρήσετε δεδομένη την παραίτηση όλων των μελών του τοπικού Δ.Σ.
απο cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου