Πύρινη κόλαση τη νύχτα στην Κρήτη

Πύρινη κόλαση τη νύχτα στην ΚρήτηΟι φωτιές άφησαν πίσω τους περίπου 500 στρέμματα καμένης γης

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε τη νύχτα η Κρήτη μετά το ξέσπασμα τεσσάρων πυρκαγιών σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι που άφησαν πίσω τους περίπου 500 στρέμματα καμένης γης.

Η μεγαλύτερη φωτιά, όπως αναφέρει το prismanews.gr ξέσπασε στο Σφηνάρι Χανίων. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από μία μικρή εστία εξελίχθηκε μεγάλη φωτιά που έκαψε 360 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αλλά και 50 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

Η φωτιά λόγω των θυελλωδών ανέμων, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκε η πολύωρη επέμβαση της πυροσβεστικής για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίτερα, άνδρες της πυροσβεστικής, επενέβησαν άμεσα και έσβησαν φωτιά που είχε εκδηλωθεί στην Κουντουρά Χανίων και δεν πρόλαβε να επεκταθεί καίγοντας 12 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ανατολικότερα, στις Λίμνες Νεάπολης στο Νομό Λασιθίου , η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και η έκταση που έκαψε είναι 50 στρέμματα με αγριόχορτα. Μικρότερη φωτιά εκδηλώθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου με απολογισμό 8 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης καμένα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή γιατί μπορεί ο καύσωνας στην Κρήτη να υποχώρησε, ωστόσο από χθες έχουν ενισχυθεί οι βόρειοι άνεμοι, διατηρώντας τον δείκτη επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς στο επίπεδο 3 στην περιφέρεια της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου