Σε κλοιό πυρκαγιών μεγάλο μέρος της χώρας!! Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλα τα πύρινα μέτωπα!!


Νέα πυρκαγιά στο ΚορωπίΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν και σήμερα, έχουν σαν αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις την τελευταία ώρα, σε όλα τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Η φωτιά στην...
Κερατέα παραμένει σε εξέλιξη, κρατώντας σε διαρκή ένταση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν ήδη ενισχυθεί, από τη νύχτα.


«Η καταστροφή είναι τεράστια. Όλη η περιοχή της Φώκαιας μέχρι τα Λεγρενά έχει καεί. Η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. Σπίτια, καλλιέργειες, χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, καταγγέλλοντας πως φέτος δεν δόθηκαν τα κονδύλια για την πυρασφάλεια.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη θέση Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ απο αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Κοντά στο χωριό Στεφάνι ξέσπασε φωτιά στην Κορινθία, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή.Στο σημείο φυσούν δυνατοί άνεμοι, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.


Στο μεταξύ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Κεφαλόβρυσο της Πάτρας.Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι άνεμοι έχουν κοπάσει και αυτό, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, θα βοηθήσει στις προσπάθειες για τον πλήρη έλεγχο του πύρινου μετώπου.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ούτε και την ιερά μονή του Ομπλού, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν ήδη αποτεφρωθεί πολλά στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου