Τυφλός μαθητής «σάρωσε» στις πανελλαδικές εξετάσεις!

Τυφλός μαθητής «σάρωσε» στις πανελλαδικές εξετάσεις! Ο 18χρονος Στρατής Εγγλέζος, μαθητής του Λυκείου Παμφίλων, εξετάστηκε στη Θεωρητική Κατεύθυνση και κατάφερε να πετύχει 20άρια σε όλα τα μαθήματα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ο 18χρονος μαθητής απέδειξε για άλλη μια φορά πως η δύναμη της θέλησης μπορεί να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο.
Παρά το ότι είναι τυφλός από τη γέννησή του, κατάφερε να πετύχει 20 σε όλα τα μαθήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης όπου εξετάστηκε, ξεχωριστά από τους συμμαθητές του και από ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές του σχολείου του.
Ο Στρατής Εγγλέζος δήλωσε: «Οσοι έχουμε προβλήματα όρασης δεν δίνουμε πανελλαδικές με τα άλλα παιδιά. Εξετάστηκα σε τέσσερα θέματα στο κάθε μάθημα, ίδια με τους άλλους στα μαθήματα τα ενδοσχολικά και διαφορετικά, αλλά ίδιας δυσκολίας, στα μαθήματα της Κατεύθυνσης. Δυσκολεύτηκα περισσότερο στα Λατινικά, αφού είναι στην ουσία μια ξένη γλώσσα που έπρεπε να μάθω εξ ακοής. Το μάθημα αυτό από πέρυσι που το ξεκίνησα μου φάνηκε δύσκολο».
Συγκινημένος ο διευθυντής του Λυκείου Παμφίλων, Παναγιώτης Χατζηβασιλείου, τόνισε πως ο 18χρονος είχε πολύ καλή συμπεριφορά όλη τη χρονιά και ήταν από τους πιο αγαπητούς στους συμμαθητές του.
«Εκανε πολύ καλή εντύπωση ο Στρατής» ανέφερε ο διευθυντής. «Υπήρξε πολύ καλός μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια των λυκειακών του σπουδών και επέδειξε ζήλο απαράμιλλο και εφάμιλλο με αυτόν που δείχνουν τα παιδιά που δεν εμφανίζουν κανένα ανατομικό πρόβλημα. Η επιτυχία του ήταν κάτι που όχι μόνο το περίμενα, αλλά για το οποίο ήμουν σίγουρος, αφού έκανε φοβερές προσπάθειες και κάλυπτε ό,τι κενό είχε μέσα σε μια εβδομάδα».

http://on-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου