Συμφωνήσαν Σαμαράς- Βενιζέλος, το σκέφτεται ο Κουβέλης, αρνητικός ο Καμμένος



Συμφωνήσαν Σαμαράς- Βενιζέλος, το σκέφτεται ο Κουβέλης, αρνητικός ο Καμμένος
Έληξε ο πρώτος γύρος των διερευνητικών επαφών του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμφωνία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο να οδηγεί σε σχηματισμό κυβέρνησης ανεξάρτητα από τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Αρνητικοί Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος για συμμετοχή των κομμάτων τους σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όπως αναμενόταν κατέληξε σε ναυάγιο, αφού ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα είναι με τον κύριο Σαμαρά «αντίπαλοι» αφού όπως είπε έχουν «διαφορετικές στρατηγικές».


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά τόνισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης μέχρι αύριο εκφράζοντας τη βούλησή του να συμμετάσχει σε αυτήν και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούμε κυβέρνηση με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Συμφωνήσαμε με τον κ. Σαμαρά ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Πάνο Καμμένο. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέμεινε στις θέσεις του κόμματος για κατάργηση του Μνημονίου και τοποθέτηση προσώπου κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού, με τον πρόεδρο της ΝΔ να αφήνει αιχμές για τη στάση του κ. Καμμένου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης συζητά την συμμετοχή του κόμματός του σε κυβερνητικό σχήμα με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλώνοντας μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν δίνει λευκή επιταγή και ότι θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας το αν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας». Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «εποικοδομητικό διάλογο» με τον κ. Κουβέλη που θα συνεχιστεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου