Σε μια πρωτοφανή κίνηση και μετά από την παρασκηνιακή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου οι μειονοτικοί βουλευτές και πολιτευτές της Θράκης επέβαλαν στα κόμματα τους να μην δεχθούν τροπολογία που ρυθμίζει το θέμα των ιμάμηδων. Για ακόμα μια φορά μπαίνει το….
θέμα ποιος αποφασίζει για τη Θράκη; Ποιος αποφασίζει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης; Ποιος αποφασίζει να παραδώσει τους θρησκευτικούς λειτουργούς της μειονότητας στον πλήρη έλεγχο των ψευδομουφτήδων και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής; Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει τη Σαρία!
Δεν είναι καινούριο θέμα από το 2007 αποφασίστηκε να διοριστούν στη Θράκη 240 ιεροδιδάσκαλοι οι οποίοι θα διδάσκουν το κοράνι και το σχετικό μάθημα των θρησκευτικών σε μουσουλμάνους μαθητές των Δημόσιων Σχολείων. Οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και θα υπάγονται στις επίσημες μουφτείες.
Το Τουρκικό Προξενείο εκτελώντας οδηγίες της Άγκυρας καθοδήγησε τους ψευτομουφτήδες να ασκήσουν ασφυκτική πίεση στους ιεροδιδάσκαλους και έτσι μόνο ένας μικρός αριθμός άντεξε.
Το κρίσιμο ερώτημα για τον Τούρκο Πρόξενο είναι σε ποιο βαθμό αυτή η συμπεριφορά συνάδει με το πλαίσιο καλής γειτονίας που βάζουν κάθε φόρα με δηλώσεις τους, τόσο ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Γκιούλ;
Μήπως ο Τούρκος Πρόξενος έχει πάρει πολύ «θερμά» τον ρόλο του, εκθέτοντας την Τουρκία; Θα τον μαζέψουν από την Άγκυρα ή με τη σιωπή τους θα επιβεβαιώσουν την ωμή παρέμβαση σε ευαίσθητα Ελληνικά θέματα;
Το θέμα επανήλθε με τροπολογία στον αρχικό νόμο δίνοντας πλέον την πλειοψηφία (3-2) της επιτροπής επιλογής σε μουσουλμάνους. Το σημαντικότερο σημείο της τροπολογίας , είναι ότι οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί θα μπορούν, εφόσον αυτό ζητείται, να διδάσκουν το Κοράνι και σε παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης στα «φροντιστήρια Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται και καθοδηγούνται από το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή. Ο επίσημος διορισμός των ιμάμηδων και η μισθοδοσία τους από το κράτος θα περιόριζε την επιρροή του Τουρκικού Προξενείου.
Τι έγινε και αποσύρθηκε η τροπολογία;
Γιατί προκλήθηκε τόση ένταση από τους μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ και Καραγιουσούφ, του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν και του πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ εναντίον της τροπολογίας;
Η κυβέρνηση και τα κόμματα υποκύπτουν στην πίεση του Τουρκικού προξενείου και των μηχανισμών της Άγκυρας;
Το κάνουν μόνο για τη ψήφο της μειονότητας;

Οι ιεροδιδάσκαλοι της Ροδόπης με επιστολή τους που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ήμερες, εκλιπαρούσαν τους Βουλευτές να υπογράψουν την τροπολογία και κατήγγειλαν την εγκατάλειψη της μουσουλμανικής μειονότητας στο έλεος του τουρκικού προξενείου.
Ζητάνε από την κυβέρνηση να μην τους ρίχνει στην αγκαλιά της Άγκυρας, και να αναλάβουν την προστασία της μειονότητας εφαρμόζοντας τους ψηφισμένους νόμους.
Διαβάστε την επιστολή τους:
“Η Ελληνική Βουλή έχει ψηφίσει διάφορους νόμους που δείχνουν την φροντίδα της για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και την απόφασή της να εγγυάται την ισότητα και ισοπολιτεία χριστιανών και μουσουλμάνων. Πχ ο νόμος 2451/1995 αποτελεί μια τομή για την ιστορία της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος διασφαλίζει την εισαγωγή των νέων μας στα Πανεπιστήμια της χώρας με τρόπο που να ξεπερνά το πρόβλημα της γλώσσας. Το ειδικό ποσοστό εισαγωγής των μουσουλμάνων μαθητών της Θράκης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας το οποίο δεν λειτουργεί εις βάρος κανενός άλλου, επέτρεψε τα παιδιά μας να σπουδάζουν στην Ελλάδα.
Το 2007 η Ελληνική Πολιτεία ψήφισε το νόμο 3536 σύμφωνα με τον οποίο το ελληνικό κράτος ανέλαβε να καταβάλλει τη μισθοδοσία 240 Ιμάμηδων στις 3 νόμιμες Μουφτείες της Θράκης για 9 μήνες κάθε χρόνο.
Ο νόμος αυτός προκάλεσε μια τρομερή επίθεση και αντίδραση των δυνάμεων που δεν εργάζονται για την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων της Θράκης. Τότε δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν το νόμο αυτό να λειτουργήσει.
Εμείς πιστέψαμε ότι οι νόμοι του Κράτους πρέπει να εφαρμόζονται και χαιρετίσαμε την ψήφιση του νόμου ως ένα ακόμα μέτρο ισοπολιτείας αλλά και απόδειξης ότι η Ελλάδα θεωρεί ότι η μειονότητα της Θράκης έχει θρησκευτικό χαρακτήρα και αυτόν προστατεύει όπως υπαγορεύει το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και οι διεθνείς συνθήκες.

Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Παρά τις υποσχέσεις, ο νόμος τελικά δεν εφαρμόστηκε και όσοι υποβάλλαμε υποψηφιότητα για να προσληφθούμε ως Ιμάμηδες με την διαδικασία που προέβλεπε το ελληνικό κράτος, με δημοσιότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, δεχθήκαμε και δεχόμαστε συνεχώς προσωπικές επιθέσεις από τους γνωστούς κύκλους.
Πολλοί από εμάς, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και την επιλογή μας, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα Δικαστήρια όπου δικαιωθήκαμε. Το Εφετείο Θράκης (απόφαση 50/2012) είπε ότι κακώς δεν εφαρμόστηκε ο νόμος και ότι το Κράτος πρέπει να μας αποζημιώσει.
Η αποζημίωση όμως δεν είναι το θέμα. Για μας το βασικό ζήτημα εκτός από την αξιοπρέπειά μας που την κερδίσαμε ξανά χάρη στην ελληνική δικαιοσύνη, είναι τι θέλει να κάνει η Πολιτεία στην Θράκη.
Θέλει να στηρίξει την μουσουλμανική μειονότητα;
Θέλει να είναι ο εγγυητής της ισοπολιτείας και ισονομίας;
Θέλει να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά μας για να είναι υπερήφανοι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες;
Θέλει να διατηρήσουμε την πίστη μας όπως την είχαν οι πατέρες και οι παππούδες μας ή θα αφήσει ξένους να την αλλάξουν σιγά σιγά και ύπουλα;
Θέλει να ακούσει όσους θέλουμε να ζήσουμε ήσυχα, ειρηνικά και χωρίς προβλήματα με στόχο την κοινή ευημερία όλης της περιοχής;
Περιμένουμε την δικαίωσή μας για την απόφασή μας να σεβαστούμε το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας εδώ και 5 χρόνια. Εδώ και 5 χρόνια το Κράτος κάθε φορά προβλέπει όλο και λιγότερες θέσεις για Ιεροδιδασκάλους με συμβάσεις 9 μηνών (από 240 τώρα έχει φτάσει στους 90) και ποτέ δεν προχωρά σε προσλήψεις. Σήμερα κανένας ιεροδιδάσκαλος δεν υπηρετεί στη Θράκη. Γιατί; 5 χρόνια ακούμε δικαιολογίες.
Πόσο καιρό νομίζετε ότι μπορούμε να αντέξουμε τις προσωπικές επιθέσεις;
Πόσο καιρό οι οικογένειές μας δεν θα μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς;
Σε τι δρόμους μας σπρώχνετε;
Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε ότι με πρωτοβουλία Βουλευτών διαφόρων κομμάτων προτείνεται τροπολογία για να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος του ελληνικού κράτους. Βεβαίως θα ήταν καλύτερα αν η τροπολογία προέβλεπε και την επίλυση του θέματος της πληρωμής των δεδουλευμένων των 49 Ιεροδιδασκάλων που νομίμως προσλήφθηκαν, δούλεψαν αλλά ποτέ δεν πληρώθηκαν. Καταλαβαίνουμε όμως την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η πατρίδα μας κι ας είναι τα χρήματα αυτά, η θυσία για να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος στη Θράκη.
Η τροπολογία αυτή είναι ένα μεγάλο βήμα της Ελλάδας, της πατρίδας μας, προς τη σωστή κατεύθυνση. Διασφαλίζει την θρησκευτική ελευθερία και αποδεικνύει ότι το άρθρο 13 του Συντάγματος ισχύει και στη Θράκη. Είναι επίσης μια μεγάλη ηθική ανταμοιβή για όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος που πιστεύουμε ότι ο δρόμος της Θράκης, ειδικά μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ο δρόμος της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της εγγύησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισοπολιτείας και της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία.
Αξιότιμε κύριε Βουλευτή, σας ζητάμε να στηρίξετε με την υπογραφή και την ψήφο σας αυτή την τροπολογία που λύνει ένα μείζον θέμα για τη Θράκη, την μουσουλμανική μειονότητα και την Ελλάδα».
Πηγή: newpost.gr