Παγκρήτιο συλλαλητήριο των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα



Τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με το επικείμενο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος συζήτησε την περασμένη Κυριακή το Παγκρήτιο Συντονιστικό των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του νησιού. Όπως έχουν αναγγείλει εδώ και καιρό οι αγρότες πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, όπως προβλέπεται στον προς ψήφιση νόμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αγροτοκτηνοτρόφων καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του υπουργείου για ελάχιστη φορολόγηση των παραγωγών, καθώς με το νέο νόμο καλούνται να πληρώσουν φόρο που αγγίζει τα 5 ευρώ ανά στρέμμα για τα βοσκοτόπια και περίπου 10-15 ευρώ ανά στρέμμα για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Αναλυτικότερα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, καθορίστηκαν τα διαδικαστικά της μετακίνησης των παραγωγών στην Αθήνα, ενώ επίσης αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου κινητοποίηση στην ύπαιθρο για όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή. Σχετικά με τη μετακίνησή τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι πρόκειται να αναχωρήσουν την Πέμπτη το βράδυ από την Κρήτη, ώστε την Παρασκευή το πρωί (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου από την ολομέλεια της Βουλής) να βρίσκονται στην Αθήνα. Για τη μαζικότερη μετακίνησή τους έχουν εξασφαλίσει ειδική έκπτωση από το Ηράκλειο (το εισιτήριο μετ' επιστροφής θα κοστίζει 20 ευρώ), ενώ γίνονται προσπάθειες η ίδια έκπτωση να εξασφαλιστεί και για τις μετακινήσεις από το λιμάνι της Σούδας.

Εν τω μεταξύ συνάντηση είχαν χθες το βράδυ οι κτηνοτρόφοι του Συλλόγου Ρεθύμνου με σκοπό να οργανώσουν την κινητοποίηση των μελών τους, καθώς και την μετακίνησή τους.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον αγώνα απεύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Τζωρτζάκης.

Κάλεσμα συμμετοχής

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σητείας συμμετέχει ενεργά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων καλώντας όλους τους αγρότες και τους φορείς τους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει σε όλους τους ιδιοκτήτες γης και ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου