Οι μεγάλες εταιρείες επωφελούνται από αυτά τα άθλια παρασιτοκτόνα εξασκούν εξαντλιτικές πιέσεις για να αποτρέψουν την απαγόρευση και έχουμε πληροφορηθεί ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να υποκύψουν, εκτός αν αισθανθούν την πίεση της κοινής γνώμης!
Οι μέλισσες εξαφανίζονται σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς.
Επειδή οι μέλισσες γονιμοποιούν τις καλλιέργειες μας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτοί οι μαζικοί θάνατοι αποτελούν μια καταστροφική απειλή για τον τροφικό εφοδιασμό μας . Ευτυχώς, πολλές μελέτες έχουν προσδιορίσει τώρα την πιθανότερη αιτία. Είναι μια ορισμένη κατηγορία των επιβλαβών φυτοφαρμάκων. Μια επίσημη έκθεση της ΕΕ διαπίστωσε ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, αλλά ο γίγαντας των φυτοφαρμάκων, η Bayer προσπαθεί να πείσει τους ηγέτες μας να αγνοήσουν την επιστήμη, για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.
Πάνω από 2,5 εκατομμύρια από εμάς έχουν υπογράψει την έκκληση που προκάλεσε αυτήν τη ψηφοφορία. Και τώρα, αυτή την εβδομάδα, ήρθε η ώρα να πούμε στους πολιτικούς μας ότι πρέπει να συνταχθούν με την επιστήμη για να σώσουν τις μέλισσες.
Ας στείλουμε πλημμύρα από εισερχόμενα μυνήματα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., που ήδη πνίγονται από το εταιρικά λόμπι, και ας τους διαβεβαιώσουμε ότι οι κυβερνήσεις μας μπορούν να σώσουν τις μέλισσες και τα τρόφιμά μας! Στείλετε ένα μήνυμα εδώ
ΤΟ ΜΥΓΑΚΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
Νεκρές μέλισσες κάτω από λάμπες
Όλα άρχισαν όταν ο ερευνητής Τζον Χάφερνικ συνέλεξε μερικές νεκρές μέλισσες που βρήκε νεκρές γύρω από λάμπες εξωτερικού χώρου, στο πανεπιστήμιο. «Ως αφηρημένος καθηγητής που είμαι, άφησα το φιαλίδιο στο γραφείο μου και το ξέχασα», λέει ο καθηγητής βιολογίας. «Την επόμενη φορά που το κοίταξα, είδα ένα σωρό χρυσαλλίδες γύρω από τις μέλισσες.» Όπως αποδείχθηκε, ήταν μύγες που είχαν «καταλάβει» τις μέλισσες, οδηγώντας τις από τις κυψέλες στο θάνατό τους.
«Παρατηρώντας τις μέλισσες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα - όσες έμεναν ζωντανές- βλέπαμε ότι πετούσαν κυκλικά χωρίς να έχουν αίσθηση προσανατολισμού», λέει ο Άντριου Κορ από την ομάδα του Χάφερνικ προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά τους «θυμίζει ζόμπι».
Διπλά μολυσμένες
Αυτή η διπλή μόλυνση, λένε οι επιστήμονες, ενδέχεται να σημαίνει ότι οι μύγες A. borealis μεταξύ άλλων διευκολύνουν την εξάπλωση άλλων παραγόντων που οδηγούν σε συρρίκνωση των πληθυσμών μελισσών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου